26. MAI

26mai

Frokostkonsert

Sted: West End Pub i Fredrikstad

Tid: kl 09.00

Program: Her har vi hatt noen av våre livligste konserter tidligere år. Det kan hende det blir litt roligere denne gangen, for nå innbyr vi til frokostkonsert! Vi varter opp med musikk, og Anita med mat. Kom og bli overrasket!

Spillerom

Sted: Lille Mat og Vinhus

Tid: kl 13.00–20.00

Program: I år vil vi ha med det frivillige musikkliv i en litt bredere palett enn tidligere. Vi inviterer derfor alle som spiler på et hvilket som helst nivå til å komme og spille på vår festivalkro i løpet av noen ettermiddagstimer på fredag den 26.mai. Har du lyst har du lov! Det er ingen aldersgrense, du kan spille hvilket som helst instrument du vil, eller du kan synge en sang eller tre. Trenger du akkompagnatør, stiller vi med det! Scenen vil være åpen for alle mellom kl 13.00 og kl 20.00.

Det eneste vi forbeholde oss retten til, er å holde programmet noenlunde i tøylene. Vi har derfor satt en tidsramme på 5 til 20 minutter på framføringene, og vi må muligens justere programønsker noe ut fra hvor mange som melder seg for å by på seg selv. Dette er et virkelig lavterskeltilbud; vi vil høre ALLE som har lyst til å spille for et offentlig publikum uten press eller forventninger fra omgivelsene!

Du kan melde deg på via vår Facebookside.

Som avslutning på årets Spillerom får vi en konsertavdeling med klarinettkvartetten Ebano. Den består av Tore Høiland Aarestad, Malin Larsen, Astrid Giæver Marvik og Sarah Nordal Strand, alle utdannede klarinettister som jobber i et bredt spekter i musikklivet. Med Ebano som avslutning, trenger ingen andre å bekymre seg for å måtte toppe opplevelsene vi får i løpet av dagen! Kammerfest i Østfold er meget takknemlige for at de velger å starte en liten miniturné hos oss.

Årets unge talent

Sted: Arena i Moss (Arena kirke- og kultursenter)

Tid: kl 19.00

Medvirkende: Engegårdkvartetten, Trond Schau (klaver), og Årets Unge Talent, Eirik Grøtvedt (tenor)

Program: SCHUMANN II

– Arabeske, op 18

– Dichterliebe, op 48

Pause

– Strykevartett, op 41 nr 2 i F-dur

Engegårdkvartettens festival sist høst, Schumann på 1-2-3, inspirerte oss til denne ideen for Kammerfest i Østfold. Schumanns kammermusikk er selvfølgelig høyt verdsatt av kjennere, men i mengden av god musikk den jevne lytter blir presentert for er det lett å overse hvor fantastisk flott dette er. Ved å sette hans strykekvartetter på programmet har vi musikk til en serie som vil glede enhver publikummer som finner veien til Spydeberg, Moss og Sarpsborg. Repertoaret er selve kjernen i kammermusikken fra romantikken, og ved å presentere denne serien har vi nærmest frie tøyler med programmet for resten av årets festival.

Den 21. mai får dere høre Schumanns strykekvartett nr. 1 i a-moll i Spydeberg. Den 26. mai er kvartett nr. 2 i F-dur på programmet i Moss, mens dere i Sarpsborg på lørdag 27. mai får den tredje kvartetten i A-dur. Alle tre kvartettene er del av samme verk, opus 41, og de eneste strykekvartettene Schumann skrev. Engegårdkvartetten er garantist for store opplevelser i Schumanns mesterverk.

Første avdeling på konsertene byr sannelig også på mesterverk gjennom Schumanns unike melodiføring og geniale harmonikk i sine verk for klaver og sang. Pianisten Trond Schau byr på Arabeske op. 18 som åpning av konsertene.

For tredje året på rad presenterer vi en ung og flott representant for fylkets blomstrende musikkliv. Tenoren Eirik Grøtvedt gir oss den kanskje mest kjente sangsyklusen av Schumann, nemlig Dichterliebe op. 48. Med tekster av Heinrich Heine, og som oppfølger til Die schöne Müllerin og Winterreise, er det hevet over enhver tvil at dette er kjernen av klassisk vokalmusikk.

Kjøp billett

Nocturne

Sted: Lille Mat og Vinhus

Tid: kl 21.00

Medvirkende: David Friedman og Rob Waring

Program: Den ferske duoen Friedman/Waring er noe av det mest spennende som har skjedd på slagverkfronten de siste årene!! Det er med stor glede vi ser fram til deres altomfattende spill på vibrafon og marimba denne fredagskvelden.

 

Kjøp billett

20mai

21mai

24mai

26mai

27mai

28mai

Kammerfest i Østfold

logo Kammerfest

Kontakt

Kammerfest i Østfold
Kontakt: Rune Halvorsen
Øyenkilveien 8
1621 Gressvik
Tlf.: 908 56 670
Mail: rune.a.h@mac.com
Orgnr: 912854795

Facebook

Følg oss på Facebook. Der får du med deg alle oppdateringer om oss!
facebook

Instagram

Du kan også følge oss på Instagram :)

instagram